септември 18, 2007

Нощ на музеите и галериите

Едно добро начинание. 28 септември 2007
Нека да го бъде! http://www.gallery-night.info/07/bg/

За трети път Пловдив отваря врати по тъмно в началото на есента, за да посрещне пловдивчани и гости в Нощта на музеите и галериите, която тази година ще се състои на 28 септември. Като градове партньори ще се присъединят Стара Загора и Пазарджик.

В паралелната програма в трите града участват общо над 70 музея и галерии, а посетителите ще избират между 200 арт-събития: ексклузивни изложби, концерти, представления, филмови прожекции, демонстрации на художествени техники, уъркшопове, премиери на книги и импровизирани артистични срещи, програма за деца. Входът навсякъде е свободен.

Посетителите в Пловдив ще могат да видят над 40 изложби и музейни експозиции в Основната програма и да посетят многобройни арт-събития от Съпътстващата програма и програмата „Събития в грaдска среда” – инсталации, акции и изложби на открито, които ще направят придвижването от една до друга точка още по-вълнуващо.

В навечерието на 28 септември в Пловдив ще бъде обявен фотографски конкурс за всички, които биха искали да запечатат преживяванията си в Нощта на музеите и галериите и да ги превърнат в незабравими спомени. Празникът ще прелее към ранните часове на следващия ден със заключително парти на DJ Domu, организирано от Списание 1. Ще бъде сниман и филм на студенти от НАТФИЗ, в койте всеки ще може да стане герой.

Организаторите изказват своята благодарност към генералния спонсор на събитието М-тел и основните спонсори Международен панаир – Пловдив и Интерлийз клон Пловдив.
--------------------------------------------------------------------------------
Символът на тазгодишното издание на Нощта на музеите и галериите е Съзвездието – собствен маршрут, който всеки сам може да начертае върху нощната арт-карта на града.

1 коментар:

Ana Bako каза...

За съжаление не можах да отида, но важното е, че много хора са отишли и дано дълги години да го бъде този ден!