септември 02, 2009

Големият Джон Лорд

Голям човек и голям музикант!
Джон Лорд! Йееесс! Концерт!
Най-хубавото шоу напоследък и най-екзалтираната публика на света!
Страхотия невиждана! Пълно удоволствие за душата!

С близо 2 часа и половина шоу виртуозният британски клавирист на легендарната рок група Дийп Пърпъл Джон Лорд, Пловдивската филхармония и музикантите от група "Те" откриха Есенния салон на изкуствата - Пловдив 2009 на сцената на Античния театър. Вечерта започна с приветствено слово на кмета Славчо Атанасов, който пожела на пловдивчани един ден да посрещнат и целият състав на Пърпъл.

Репертоарът на 68-годишния кийбордист включваше песни от края на 60-те до наши дни. Джон Лорд през цялата вечер не криеше възхищението си от българските изпълнители от "Те", пловдивския оркестър и топлото посрещане на публиката. Заедно с него на сцената се качиха и вокалистът от последния албум на Рейнбоу Дъги Уайт и полската певица Касия Ласка. Лорд беше извикан 4 пъти на бис, през които музикантът зарадва публиката с легендарните композиции на Пърпъл Soldier of Fortune и Child in Time.

Джон Лорд представи в Пловдив последния си солов албум от април 2008 г., сътворен по повод 175-годишнината на университета в град Дъръм и изпълнен за първи път в Катедралата там с Кралската филхармония на Ливърпул. Чухме и мотиви от „Wring That Neck”, „First Movement-Moderato-Allegro”, „Second Movement-Andante”, след което последва естественият преход към един от най-големите албуми на групата „Deep Purple in Rock”.

Малко звук от Дарик Радио от концерта >>>
Jon Lord's Durham Concert >>>

Няма коментари: