ноември 09, 2010

Barclay James Harvest. Sofia. 12.12.10

Задължително трябва да отида!

Послепис:
Концертът се отменя поради липса на интерес към него :(
Жалко! Все повече банди безвъзвратно остаряват...



Прогресив ветераните BARCLAY JAMES HARVEST с концерт у нас

BARCLAY JAMES HARVEST feat. Les Holroyd ще свирят за първи път в България по покана на "Balkan Entertainment Company", съобщават от промоутърската компания. Датата на събитието е 12 декември тази година, мястото - зала "Универсиада" в София.
Ето и повече информация за групата:

Barclay James Harvest се раждат в средата на 60-те и ранните години на бандата са изпълнени с музикални иновации в полетата на прогресив движението от 60-те и 70-те. Barclay James Harvest бързо си спечелват име заради мелодичните рок песни, напоени с класически тенденции. От тогава до днес, вече над 40 години те се радват на невероятна кариера и са все още заредени със силата на рока!
Barclay James Harvest са създали много красиви песни и са счупили не един рекорда, като това, че са били първата група, свирила на фестивал на открито в Европа, създавайки нещо легендарно – те свирят пред впечатляващата цифра от 275,000 души публика wна стълбите на Райхстага в Западен Берлин през 1980! И още толкова ги слушат от другата страна на стената – в Източен Берлин.
В историята на Barclay James Harvest има и много награди. За три десетилетия, издадените от групата албуми са достигали непрекъснато Европейския ТОП 10 и са получавали Златни и Платинени статуси за продажби. “Turn Of The Tide” достига до номер 1 в албум чарта на много държави, а сингълът от него “Life Is for Living” пък става номер 1 в чарта за сингли. “Victims Of Circumstance” също оглавява класацията за албуми, а “Ring of Changes” стига до номер 2. общо, бандата има осем албума със Златен или Платинен сертификат в Европа.
През 1998 Barclay James Harvest претърпяват промяна в състава и така Barclay James Harvest featuring Les Holroyd издават албума "Revolution Days" през 2001. До края на 2009 групата е направила над 350 шоута, издала е още лайв албуми, както и DVD-та – от турнетата си през 2002 и 2006.
За съжаление, един от основателите на групата, барабанистът Mel Pritchard си отива през януари 2004.
През 2006 бандата прави концерти заедно с оркестър – този на Филхармонията в Прага, Чехия. След успеха на турнето в Европа, следва ново турне в края на годината. И още едно турне с оркестър през октомври миналата година.
Бандата продължава да свири на живо, а междувременно работи и по нови песни. Две от тях групата представя пред публика и те вече се приемат много добре от феновете. Новият албум се очаква за края на тази/началото на следващата година.


Berlin 1980. Live
Barclay James Harvest - Hymn


Няма коментари: