март 27, 2006

Хубава вечер

Каква ли може да бъде хубавата вечер?! Различна...
Отдавна не бях преживявала такава хубава вечер.
Да се събереш с приятелчета и да... играете. На онези игри, които те сплотяват с тях.

Игри на филми, на думи, на осоциации. Игри, в които трябва в мълчание, само с мимики и жестове, да обясняваш на другите някоя дума, казана ти от единия на ушенце и те трябва да я познаят. Или пък някой си намисли предмет, присъстващ в стаята и трябва другите да го познаят, като им подскаже само първата му буква. Игри, в които трима, независимо един от друг ти кажат по една дума - съществително, глагол, прилагателно и ти трябва да съставиш смислено изречение.

По детски ли звучи? Ни най-малко. Нека да имам повече такива вечери, пък ако ще да звучи по детски.
Къде отиде това хубаво време, когато играехме?! Защо го загубихме?
Без работещ телевизор (задължителния убиец на всичко хубаво), тихо и кротко да хапваш и пийваш и да играеш. И да осъзнаваш, че това те прави щастлив с хората около теб.

12 коментара:

Анонимен каза...

obojavam takiva igri,osobeno asociaciya mi e lyubimata-pomnya kak sme se smyali,kogato tryabva6e bez dumi da obyasnim primerno ''karuca'' ili kak sme se vartyali 2 4asa,dokato poznaem ''elektri4estvo''...
igrata e v osnovata na vsi4ko,no ne po6loto i podlo izigravane,nito pak prestruvkata.
a nai-obi4am ''scrabble'' i ''literati'' v yahoo-to.tiya moga da gi igraya s 4asove.
da ne govorim za razvaleniya telefon ot edno vreme,naistina mi lipsva,jalko,s tiya kompyutri sega tolkova ne6ta se propuskat-sled vreme porasnalite deca 6te si spomnyat samo kak sa gramnali nyakoi na counter-strike ili koi sa pregazili na ralito,tajno...:(
a o6te mi lipsva i piyvaneto s blizkite hora,prikazkata i blizostta-tova e ne6to prosto nezamenimo.
4akam sledva6tata tema,mnogo sa ti gotini ne6ticata tuka.:):):)

Анонимен каза...

i vseki tryabva da ostane pone malko v du6ata si dete...

harietta каза...

и мен нещо ме мъчи носталгия по детството. боли ме глава от това, да бъда възрастен (а може да е просто защото ми расте мъдрец). вчера си мислех дали още помня как се прави корабче от хартия. ти сещаш ли се?

Анонимен каза...

:):):)ami az o6te i o6te si gi pravya tiya korab4eta...:):):)
mislya si i drugo-te zatova balgarskite filmi s deca sa edni ot nai-kultovite...:)
parvoto ne6to,koeto 6te napravya,kato si doida lyatoto,e da se vidya s edni to4no opredeleni priyateli,deto mnogo mi lipsvat (gadjeto moje da po4aka malko...:))
samo dano ne sa vlezli v kazarmata-a pak az sam na 27,da,imam i takiva priyateli na po 19-20...:):):)
i,4estno kazano,po 6te mi e hubavo s tyah...

Ana Bako каза...

Аз май само лодка мога да правя :) И преди не знаех как се прави корабче с коминче. Но мога и "солничка" да правя. И с това се изчерпват познанията ми по оригами. Уффф, някога въобще не ги наричахме оригами.

Истина е, че ако имаш по-млади приятели, с тях се чувстваш по-ведър. Но и започваш да се разминаваш малко във времето и тогава ти става тъжничко.

И на мен любими ми остават детските филми от едно време. Аз си ги събирам и много им се радвам.

А.К., ти си още много млада. Рано ти е да кажеш, според мен, че се чувстваш възрастна и уморена от това. Аз съм почти два пъти по-голяма от теб и имам повече право да го кажа :) И въпреки това се опитвам да "младея" за някои неща.
Щом сега го осъзнаваш това, опитвай се от рано и колкото се може по-дълго да запазиш детското около теб. Напук! :))

harietta каза...

въпросът е в това, че сега съм в такъв период, в който настъпват много промени в живота ми и то коренни промени. пък някак си не се чувствам много готова за тях, колкото и да са желани и мечтани. вярвам, че на всеки му се е случвало и всеки се е тревожил да не обърка нещо някъде и е мислил за такива неща, вместо да .. прави корабчета от хартия :) можеш да си спомниш, предполагам.

harietta каза...

ПП.
http://img320.imageshack.us/my.php?image=dsc005472et.jpg

трябва да си призная, че ползвах една книжка за оригами и въпреки това ми отне повече от час, за да го направя. и все пак съм много доволна :))

Ana Bako каза...

Дааа, след време се забравят някои неща. Забравих, че и мен ме болеше корем от притеснение какво ще следва от сега нататък, тръгвайки "с кораба на живота", както ни изпратиха на бала. Забравих, защото неизбежно дойде голямата вълна и ме понесе. Няма как, трябва да се гребе. Не се плаши! Но ако намираш време и за хартиени корабчета ще ти е по-лесно :)

Аз ей с такова корабче бих се преборила -http://www.origami.gr.jp/People/TAKA0/boat.html, с коминче. Търся един друг модел, който правеха едни приятели, но не мога да го открия за сега.

Анонимен каза...

zdraveite zna4i!
az mejdu drugoto nyamam use6tane za vazrast,a poneje v u4ili6te byah malko po-osobena,sega ne poddarjam vrazka s nito edin ot sau4enicite si-tajni4ko,nali...ama na men ne mi e!za6toto kogato si s hora,s koito naistina se 4uvstva6 dobre i te te priemat takava,kakvato si,nyama zna4enie kolko sa golemi.
a za koraba na jivota-ne mojete da si predstavite kakvi ne6ta se slu4vat ponyakoga!...li4en opit.:)i 6te prodaljavat da se slu4vat.moeto mnenie e,4e na 4ovek moje da mu se slu4i vsi4ko,ama vsi4ko!rolyata na sadbata e dotam da ni predostavya vazmojnosti za izbor.ot tam natatak nie sme si gospodari-50/50...

Ana Bako каза...

To be or not to be?
...

Анонимен каза...

vsi4ko e vapros na izbor-oprovergaite me,ako ne e taka.

Ana Bako каза...

Браво, благодаря! Много хубави идеи за игри, ще ги запомня и при следващ път ще ги предложа на агитката :))