април 11, 2006

Цялата свинщина

Театър. Смях през сълзи.
Типично за Иван Кулеков. Политическа сатира.

*** България, наши дни. Дирекция на Полицията в голям областен център, нощ.
Решаващи часове за съдбата на четирима заподозрени мъже извадени от нежната прегръдка на нощта, за да попаднат в суровата реалност на полицейската стая за разпознаване на престъпници в дирекцията. От другата страна на дебелото стъкло на стаята са събрани свидетелите, които трябва да разпознаят и идентифицират извършителя на тежкото криминално престъпление – изнасилена, заклана и изядена е... държавна свиня от порода Бяла българска свиня. Престъплението е било консумирано в продължение на 15 години!?!...

Разпитът на всеки от заподозрените в ужасното престъпление се води от невидим, но будещ страхопочитание глас. Глас, който буди възхищение във всяко честно българско сърце и ужас в сърцето на всеки български престъпник. Гласът на Генерала!...

Всеки от заподозрените е призован да разкаже какво е правил от 10 ноември 1989-та година до наши дни и какви са били неговите отношения със следствен обект # 1. А следственият обект е невиждана досега секс-кукла, под формата на...свиня!

Виртуозните методи на Генерала, карат всеки от евентуалните престъпници, да си каже и майчиното мляко...И все пак – кой е убиецът? И какво го е мотивирало да извърши това смразяващо тройно престъпление? И каква е истината за греховната любов на четиримата мъже със секс-свинята?

Отговорите на тези мистериозни въпроси можете да получите, ако гледате спектакъла “Цялата свинщина” на Театър "Българан".
Автор - Иван Кулеков
Участват - Ангел Георгиев-Ачо, Кръстю Лафазанов, Мариан Бачев, Руслан Мъйнов
Съжалявам, не запомних актьора с "гласа" на Генерала
Сценография и костюми - Петър Митев
Постановка - Борис Панкин

6 коментара:

Анонимен каза...

Дано дойде и в София, че Варна ми е далече, пък за Димитровград да не говорим. Не че е лоша идея да скокна до там за един театър и една разходка с добра компания, ама сега нещо страдам от паралипсис.

Ana Bako каза...

:) Защо пък се сети за Димитровград?
Те пътуват, може и до теб да дойдат.

Анонимен каза...

Защото имат представление в Димитровград на 25-ти :) Дано дойдат. Аз познавам дъщеря им, така че щя е питам ;) Много хубави хора са т'ва. От Павликени. Последното беше шега.

Анонимен каза...

kulekov si e gotin be.:)

Ana Bako каза...

Тъжно готин...

Ana Bako каза...

Да, и аз съм си наумила да го гледам, чувам добри думи за него, но го чакам да дойде.... в Пловдив :)) Аз живея в Пловдив, цитирах Варна заради текста :)) Доста ми е далечко да отскоча до варненския театър.