ноември 20, 2005

Цяла година Коледа


Първи сняг. Вече не му се радвам толкова много като децата. Но пак му се засмях и го погледах дълго. Вярно, не съм при него, в града още не вали, гледам го по планината отсреща, но там е по-красив, отколкото почернял по улиците.
И така се сетих, че е едва към 20 ноември, а по магазините и улиците вече има коледна украса. Видях, в Лисабон в Португалия запалиха светлините на голямата им градска елха.
Чакайте, бе, хора! Много е рано! Ами като дойде истинската Коледа как ще й се радваме тогава? Дядо Коледа до полуда ще ни е омръзнал тогава!
Не може заради магазините и желанието да се продава, продава и пак продава да се измества коледното настроение. А то не може да е месец и половина дълго. Точно по най-важните дни ще омръзне.
И на какво ще заприлича празника тогава!?
Чух, че някъде из САЩ имало организация, която точно поради това комерсиално празнуване на Коледа, я изместила през септември, за да не съвпада с Голямото коледно пазаруване. Но смятали още по-рано да я изместят, че и вече през септември започвали коледните покупки и рекламите.
Нима Коледа може да продължава през цялата година?
Искам си Коледа само по Коледа!

Няма коментари: